Boleslav vítá Pennera: klíčová posila z Liberce

Fotbalový klub Mladá Boleslav posílila záložník Nicolas Penner z Liberce. Třiadvacetiletý Penner, odchovanec Českých Budějovic s minulostí v akademii Juventusu, se do základní sestavy svého předchozího klubu po zranění a příchodu nového trenéra nevrátil.


Fotbalový klub Mladá Boleslav získal novou posilu do svého kádru v podobě záložníka Nicolase Pennera. Třiadvacetiletý talentovaný hráč přestoupil do týmu účastníka hlavní fáze Konferenční ligy z nedalekého Liberce, kde ztratil své místo v sestavě i kvůli zraněním a v úvodu sezóny byl nucen nastupovat za třetiligovou rezervu.

O přestupu Pennera informovaly oba kluby na svých webových stránkách, přičemž délka smlouvy nebyla zveřejněna. Odchovanec Českých Budějovic má za sebou také působení v akademii slavného Juventusu Turín. V domácí nejvyšší soutěži nazbíral 37 startů a jednu branku. Do Liberce přestoupil minulé léto a během minulé sezony nejvyšší soutěže se objevil ve 13 zápasech, kde zaznamenal jednu branku a asistenci.

Na jaře se Penner zranil a po příchodu nového trenéra Radoslava Kováče se již do základní sestavy nedostal. I přes návštěvu na zkoušku v nizozemském klubu Emmen tam nakonec neodešel. V minulosti reprezentoval Českou republiku v několika mládežnických kategoriích.

Sportovní ředitel Mladé Boleslavi, Jakub Dovalil, k příchodu Pennera uvedl: „Nicolas je pro nás důležitým posílením, má zkušenosti z tuzemských i zahraničních soutěží. Věříme, že bude platným členem mužstva. Jeho univerzální schopnosti nám umožňují ho využít na více pozicích v sestavě.'

Mladoboleslavští již Pennera zapsali na soupisku pro Konferenční ligu a zároveň plánují ještě další posily před koncem přestupního období, které v domácí soutěži končí tuto neděli o půlnoci. Jedním z jejich cílů je kosovský obránce Jetmir Haliti z Bialystoku. Spekulace médií také naznačují, že mají zájem o Petr Ševčík, středopolaře pražské Slavie, který nedávno přišel o místo v základní sestavě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy