Brutální vrah z Českolipska dostal 27 let

Muž z Českolipska byl odsouzen na 27 let za brutální vraždu své manželky, což potvrdil Nejvyšší soud. Manželku znehybnil paralyzérem, předstíral autonehodu, polil auto benzinem a zapálil ho. Své viny popíral, průběžně měnil výpovědi a tvrdil, že jde o sebevraždu či vydírání.


Muž z Českolipska si odpyká 27 let za brutální vraždu své manželky. Nejvyšší soud (NS) tento trest v pátek potvrdil. Na rozhodnutí soudu upozornila jeho mluvčí Gabriela Tomíčková. Detailní odůvodnění rozhodnutí dosud není na webových stránkách soudu dostupné.

Podle konečného rozsudku muž nejprve svou ženu znehybnil pomocí paralyzéru. Poté předstíral autonehodu, polil auto benzinem a zapálil ho. Manželka v autě uhořela. Tento výjimečný trest vězení mu vyměřil Krajský soud v Liberci, což potvrdil i Vrchní soud v Praze.

Obžalovaný celou dobu svou vinu popíral. Předseda senátu vrchního soudu Martin Zelenka však konstatoval, že vina byla během hlavního líčení jasně prokázána. Soudce zdůraznil, že muž svůj brutální čin pečlivě naplánoval, s tím, že doufal, že bude vyšetřován jako nehoda. Vrchní soud nezjistil žádné polehčující okolnosti.

Během hlavního líčení muž několikrát změnil svou výpověď. Tvrdil, že jeho manželka spáchala sebevraždu a on jí pouze asistoval. Další verze uváděla, že za činem stál neznámý vyděrač.

U odvolacího jednání muž označil za vraha jiného muže, který byl odsouzen k 28 letům vězení za upálení známé na polní cestě v Rumburku. Tento muž však jakoukoliv spojitost s vraždou ve Cvikově na Českolipsku popřel.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy