Dohlíželi jsme na bezpečný průběh festivalu elektronické hudby Mácháč

KRAJ/ČESKOLIPSKO - Zúčastnilo se ho kolem 10 000 návštěvníků.


Dohlíželi jsme na bezpečný průběh festivalu elektronické hudby Mácháč

KRAJ/ČESKOLIPSKO - Zúčastnilo se ho kolem 10 000 návštěvníků. 

O tomto víkendu proběhl na pláži Klůček v Doksech u Máchova jezera další ročník festivalu elektronické hudby Mácháč. Naším úkolem bylo dohlédnout nejen na veřejný pořádek, ale i na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Posílením výkonu služby jsme také preventivně působili svou přítomností v teritoriu při předcházení trestné činnosti. Přitom policistům českolipského územního odboru pomáhali kolegové z Odboru služby pořádkové a z Odboru služby cizinecké policie libereckého krajského ředitelství, policisté z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Speciální pořádková jednotka ústeckého krajského ředitelství a na vodní hladině dohlíželi na bezpečnost návštěvníků policisté z poříčního oddělení KŘP Ústeckého kraje spolu s jejich kolegy ze Saska. Na opatření se podílel i liberecký Celní úřad.

V rámci letošního bezpečnostního opatření jsme řešili 15 trestných činů, přičemž se ve 12 z nich jednalo o přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V dalších 29 případech jsme kvalifikovali držení drogy jako přestupek. Mezi zajištěnými drogami figuroval nejčastěji kokain, dále pak extáze, krystalické MDMA a marihuana.

V rámci silničních kontrol jsme zadrželi tři řidičské průkazy v souvislosti s řízením pod vlivem alkoholu a nebo bezdůvodným odmítnutím dechové zkoušky. Nejvyšší naměřená hodnota u dechové zkoušky byla 1,36 promile alkoholu.



19. 8. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy