Dopravní nehodovost

KRAJ/LIBERECKO - Nepozornost a nevěnování se řízení je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod.


Dopravní nehodovost

KRAJ/LIBERECKO - Nepozornost a nevěnování se řízení je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. 

Za uplynulý den evidujeme na území Libereckého kraje 15 dopravních nehod. Z celkového počtu jich je 11 zapříčiněno nepozorností a nevěnování se řízení motorového vozidla. Mějme na paměti, že i malá chvilka může mít v důsledku fatální následky. V roli řidiče bychom se tak měli plně věnovat řízení vozidla a sledovat dění v silničním provozu.

Na silnici I. třídy ve Frýdlantu v odpoledních hodinách řídil 60letý muž vozidlo továrníposkozeni z nehody č. 2 značky Peugeot Boxer, kdy se při jízdě dostatečně nevěnoval řízení a v místě křížících se komunikacích přehlédl před ním stojící odbočující vozidlao. I přes následnou snahu své vozidla zabrzdit, však narazil do zadní části stojícího vozidla. Samotný řidič musel být poté převezen do liberecké nemocnice k ošetření dolní končetiny. Nikdo další zraněn nebyl. Policisté ovlivnění alkoholem vyloučili provedením dechovým zkoušek u obou řidičů. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě zjištěna ani uplatněna.

Krátce před sedmou hodinou ranní v katastru obce Liberec se 42letá řidička při průjezdu levotočivé zatáčky dostatečně nevěnovala na mokré vozovce řízení svého vozu Ford Focus a najela pravou částí za pravý okraj komunikace, kde se střetla s lampou veřejného osvětlení. Se zraněním dolní končetiny byla převezena do liberecké nemocnice k ošetření. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu ukázala negativní výsledek a technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla zjištěna ani uplatněna.

Z uvedeného počtu patnácti dopravních nehod z předešlého dne naštěstí nedošlo k vážnějším zraněním a výše hmotné škody je předběžně vyčíslena celkem na 620 tisíc korun.

14. června 2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy