Dvouletá dívenka vběhla před jedoucí auto v centru České Lípy

ČESKOLIPSKO - Díky pohotové reakci řidiče skončila v nemocnici jen z preventivních důvodů.


Dvouletá dívenka vběhla před jedoucí auto v centru České Lípy

ČESKOLIPSKO - Díky pohotové reakci řidiče skončila v nemocnici jen z preventivních důvodů. 

Včera kolem 12.30 projížděl 26letý řidič v osobním vozidle značky Hyundai jednosměrnou Mariánskou ulicí od náměstí ke křižovatce s ulicí Žižkovou v centru České Lípy, když mu náhle vběhla do jízdní dráhy teprve dvouletá holčička. V té chvíli jel naštěstí velmi nízkou rychlostí. Okamžitě sešlápl brzdu a stočil volant doleva, takže dívenka spíše jen naběhla na pravý přední roh vozidla a následně upadla na vozovku.

I když přitom žádné zjevné zranění neutrpěla, odvezl ji řidič hyundaie i s její maminkou do nemocnice na vyšetření, kde lékaři holčičku z preventivních důvodů hospitalizovali.místo události Mariánská ulice Česká Lípa

Je třeba říci i několik slov o viníkovi této nehody, kterým je maminka dítěte. Ta si před zmíněnou událostí povídala na chodníku u silnice s jinou paní a svému dítěti moc pozornosti nevěnovala.

Nehody nebývají náhody, ale jsou často důsledkem poklesu naší pozornosti a obezřetnosti. V této souvislosti apelujeme na rodiče, aby věnovali bezpečí svých dětí maximální pozornost. Ne všechny nehody končí jen jejich preventivní hospitalizací.



2. 7. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024