Festival Jeden svět: Film, debaty a umění znovu v Liberci

Festival Jeden svět se vrací do Liberce a nabídne filmy, diskuze a umění. Akce proběhne od 8. do 12. dubna v kině Varšava s bohatým programem, který zahrnuje mezinárodní a české dokumentární filmy, debaty s odbornými hosty, výstavy či koncert Rozálie Havelkové.


Po roční pauze se do Liberce opět vrací velkolepý festival Jeden svět, který se bude konat od 8. do 12. dubna v kině Varšava. Tento festival představuje výběr z nejnovějších mezinárodních i českých dokumentárních filmů, zaměřených na aktuální globální témata a boj za lidská práva. Vstupenky na tuto prestižní událost již lze zakoupit, a to jak na pokladně kina Varšava, tak na webu goout.cz.

Letošní ročník festivalu přináší i nový festivalový spot. Stejně jako vizuál, i ve spotu se objevuje kruhový výřez, který symbolizuje pátrání lupy či objektivu kamery. Díky tomuto prvkům nabízí promítané filmy nový pohled na skutečnost, upozorňuje na detaily, které by mohly zůstat skryté, a zároveň poskytuje širší souvislosti.

Festival zahájí snímek Útěk z utopie režisérky Madeleine Gavin. Tento film sleduje dramatický příběh rodiny, která se pokouší utéct z jednoho z nejutlačovanějších míst na světě – Severní Koreje. Děj filmu se zaměřuje také na pastora, který hrdinsky pomáhá organizovat útěky ze sousední země.

Diváci se mohou těšit také na další šest dokumentárních filmů, které zaujmou svými příběhy a aktuální problematikou. Mezi nimi například snímek o norské zpěvačce Elle, která se rozhodne bránit svůj domov před těžařskou firmou, nebo dokument o malém městečku Marinka v Doněcké oblasti, kde se muselo kvůli násilí táhnoucímu se od roku 2014 odejít téměř všech jeho 10 000 obyvatel.

Kromě filmového programu nabídne festival Jeden svět také debatní program s odbornými hosty a hostkami, krátké filmy pro děti, umělecké instalace a výstavy, a koncert zpěvačky Rozálie Havelkové. Celý program a další informace o festivalu najdete na webových stránkách www.jedensvet.cz/liberec.

Seznamte se s úžasným světem filmu, diskuze a umění na festivalu Jeden svět v Liberci! Tato kulturní událost by neměla uniknout vaší pozornosti, stejně jako příležitost podívat se na skvělé a dojemné dokumentární filmy z různých částí světa. Nečekejte a zajistěte si své vstupenky dnes – užijte si nezapomenutelný zážitek na festivalu Jeden svět v kině Varšava.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy