Hlasujte pro Cenu čtenářů v soutěži Kniha roku

Hlasování pro Kniha roku Libereckého kraje otevřeno do 31. března. Čtenáři mohou hlasovat v kategorii Cena čtenářů prostřednictvím online dotazníku. Výherci získají finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a speciálně vyrobenou cenu od Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově.


Hlasování v soutěži Kniha roku Libereckého kraje za cenu čtenářů, otevřeno až do 31. března tohoto roku, nabízí čtenářům jedinečnou příležitost rozhodnout o nejčtenější regionální knize. Pro letošní ročník soutěže se autoři a nakladatelé chopili příležitosti a nominovali celkem pětačtyřicet publikací. Jejich hodnocení bude v rukou odborné poroty, zatímco čtenáři mohou v březnu hlasovat v kategorii Cena čtenářů prostřednictvím online dotazníku.

Účastníci hlasování najdou podrobnější informace o knihách v dotazníku, který je dostupný na webovém odkazu https://1url.cz/@kniha_dotaznik. Více informací o soutěži, včetně pravidel a seznamu nominovaných děl, je k dispozici na adrese https://kniharoku.kraj-lbc.cz/. Jak říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje: „Místní čtenáře zajímají tituly, které se svým obsahem dotýkají regionu. Lidé se chtějí dozvědět informace o našich horách, obcích a městech, kde žijí, ale také chtějí poznat práci místních autorů. Jsou to knihy, které se v rodinách dědí z generace na generaci.'

Pro ty, kteří vyplní celý dotazník, včetně kontaktů na sebe, soutěž připravila lákadlo: pět vylosovaných obdrží dárky v podobě knih a dalších drobností. Kniha roku Libereckého kraje se dělí do pěti kategorií: beletrie a poezie, odborná a populárně naučná literatura, literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarné publikace, a nakonec kategorie Kniha o obci. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a speciálně vyrobenou cenu od Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově.

Kromě těchto cen jsou také vyhlášeny dvě zvláštní ceny: Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury a zvláštní Cena čtenářů. Oznámení oficiálních vítězů v jednotlivých kategoriích bude probíhat 22. května od 15 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy