Jazzový Big Band ZUŠ Liberec rozezní nádvoří Paláce Liebieg

Žákovský Big Band ZUŠ Liberec vystoupí na nádvoří Paláce Liebieg v rámci koncertu Jazzové hody, spolu s Jazzovou přípravkou ZUŠ a Big Bandem z Przemyslu. Při nepřízni počasí se akce přesune do sálu ZUŠ. Big Band, vedený od 2019 Augustinem Bernardem, má bohatou historii a mezinárodní úspěchy.


Žákovský Big Band ZUŠ Liberec vystoupí na nádvoří Paláce Liebieg 11. června 2024 od 18:00  v rámci tradičního koncertu s názvem Jazzové hody. Kromě Big Bandu se můžete těšit také na Jazzovou přípravku ZUŠ Liberec a jako host vystoupí Big Band Hudební školy polského města Przemysl. Koncert se za nepříznivého počasí bude konat ve velkém sále ZUŠ Liberec.

Krátce o Big Bandu ZUŠ Liberec

Big Band ZUŠ Liberec se v průběhu své historie zúčastnil mnoha jazzových festivalů a absolvoval též mnoho zájezdů do ciziny. Hrál v Holandsku, Německu, Polsku, Francii, Itálii, Norsku, Švédsku. Orchestr se zúčastnil od roku 1971 všech ročníků celostátní soutěže jazzových orchestrů ZUŠ, vždy obsadil jedno z prvních tří míst a několikrát zvítězil.

Od září 2019 hraje pod vedením učitele Augustina Bernarda, který vystřídal dirigenta Rudolfa Mihulku. Big Band má ve svém repertoáru skladby jak swingové, tak z oblasti moderního jazzu či jazz-fusion a hard-rocku. V červnu roku 2023 v rámci výměnného pobytu v německém partnerském městě Augsburgu orchestr natočil společné CD „Friends Together“ s Big Bandem JazzTube jako oslavu již 15leté spolupráce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy