Konec funkčního období pro 28 ředitelů škol: Kraj vyhlašuje nová výběrová řízení

Rada Libereckého kraje schválila odvolání ředitelů 28 škol a školských zařízení. Důvodem je uplynutí jejich funkčního období. Následně proběhne konkurzní řízení na obsazení těchto pozic. Noví ředitelé budou jmenováni průběhem května s účinností od 1. srpna 2024.


Téměř třem desítkám ředitelů a ředitelek končí funkční období: Kraj odvolává a vyhlašuje nová výběrová řízení

Rada Libereckého kraje schválila včera návrh na odvolání ředitelů 28 škol a školských zařízení zřizovaných krajem. Důvodem je uplynutí jejich funkčního období. Podle školského zákona mají zřizovatelé škol a školských zařízení možnost jednou za šest let odvolat jejich ředitele, což Liberecký kraj nyní využil.

Od 31. července letošního roku budou tedy odvoláni ředitelé 28 školských příspěvkových organizací. Následně proběhne konkurzní řízení na obsazení těchto pozic. O nové ředitele nebo ředitelky se bude rozhodovat během dubna tohoto roku. Uchazeči o tyto pozice mohou podávat své přihlášky do 8. března do 14 hodin na podatelnu krajského úřadu.

Podle Jiřího Čeřovského, náměstka pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu, a zaměstnanosti, se očekává, že se do konkurzů přihlásí i řada stávajících ředitelů. Pro ně by to byla příležitost prezentovat výsledky své dosavadní práce a v dalším šestiletém období navázat na ni.

Noví ředitelé budou jmenováni průběhem měsíce května s účinností od 1. srpna 2024. Mezi školy a školská zařízení zřizována Libereckým krajem, kde Rada Libereckého kraje vyhlásila konkurz na nového ředitele či ředitelku, patří například Gymnázium Jablonec nad Nisou, Gymnázium Ivana Olbrachta Semily nebo Střední zdravotnická škola Turnov

Nejen stávající, ale i zcela noví uchazeči se tak mají možnost stát ředitelem nebo ředitelkou některé z libereckých škol a zařízení. Díky tomu mohou ovlivnit výchovu, vzdělávání a rozvoj mladší generace v regionu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy