Liberecký kraj podpořil hasiče: 3 miliony na projektové studie

Liberecký kraj poskytl hasičskému sboru účelovou dotaci 3 miliony korun na projektovou dokumentaci pro Integrované výjezdové centrum (IVC) v Turnově a na studie nových stanic v Jilemnici a Jablonném v Podještědí.


Tři miliony korun od Libereckého kraje hasiči použili na stavební projekty

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje získal před čtyřmi lety od Libereckého kraje účelovou dotaci ve výši 3 milionů korun. Ta měla být původně určena pouze na projektovou dokumentaci k plánovanému Integrovanému výjezdovému centru Turnov. Část finančních prostředků ovšem bylo dodatkem k dotační smlouvě v roce 2021 přesunuto na vypracování studií k zamýšleným novým hasičským stanicím v Jilemnici a v Jablonném v Podještědí.

Projekt nese název „Projektová dokumentace pro stavbu Integrovaného výjezdového centra a vypracování studií možného řešení plánovaných hasičských stanic v Jilemnici a v Jablonném v Podještědí.“ Projektová dokumentace k výstavbě výjezdového centra (IVC) v Turnově je v současné době téměř dokončená. V areálu IVC budou sídlit profesionální hasiči, záchranáři i policisté, vzniknout by měl na Vesecku poblíž silnice I/10.

Z celkové třímilionové částky účelové dotace byla její část 176 580 Kč využita na přípravu studií k již zmiňovaným zamýšleným novým hasičským stanicím v Jilemnici na Semilsku a v Jablonném v Podještědí na Liberecku. Například stanice v Jablonném se podobně jako ta v Turnově nachází v záplavové zóně, nejenom z tohoto důvodu je plánována stavba nové stanice na vhodnějším místě.

Ceny projektových dokumentací k IVC a novým stanicím na Semilsku a Liberecku (vč. DPH)

  • Projektová studie proveditelnosti – stanice Jablonné v Podještědí: 58 000 Kč
  • Projektová koncepční studie – stanice Jilemnice: 118 580 Kč
  • Projektová dokumentace – IVC Turnov: 3 725 672 Kč

Z celkové dotace získané od Libereckého kraje Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje neproinvestoval 244 017 Kč, tyto finanční prostředky budou vráceny.

Na pořízení výše uvedených studií a projektové studie HZS Libereckého kraje vydal také finance z vlastního rozpočtu, a to 901 112 Kč, využity byly rovněž finanční dary pro HZS Libereckého kraje v celkové výši 245 157 Kč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy