Omezení dopravy ve městě kvůli natáčení filmu o Smetanovi, parkování na náměstí zakázáno

Film Smetana omezuje dopravu v Liberci od 7. do 10. února. Parkování bude nemožné na náměstí Dr. E. Beneše, před Divadlem F. X. Šaldy a poštou. Omezení ovlivní i parkování v ulicích Komenského a Tyršova. Film Neslyším ničeho mapuje život Bedřicha Smetany, významného českého skladatele. Hlavní role ztvární Václav Neuzil.


Film Smetana z produkce České televize přinese s sebou významné dopravní omezení ve městě Liberec. Omezení nastanou ve dnech 7. až 10. února, jak vyplývá z informací Jana Krále z tiskového oddělení města. Parkování bude v těchto dnech nemožné na náměstí Dr. E. Beneše před Divadlem F. X. Šaldy a před budovou pošty. Omezení se rozšiřuje i na parkovací místa v části ulic Komenského a Tyršova již od dneška.

Od čtvrtka budou navíc šest rezidentních parkovacích míst z Komenského ulice dočasně přesunuta do Tyršovy ulice. Král ujišťuje občany, že veškerá dopravní omezení budou zřetelně označena, aby se předešlo zmatkům. Snímek filmu, nazvaný Neslyším ničeho, má za cíl podrobně zmapovat život a tvorbu Bedřicha Smetany, jednoho z nejvýznamnějších českých hudebních skladatelů.

V roce 2022 bude uplynout 200 let od Smetanova narození a 140 let od jeho úmrtí. Filmový projekt spojí minulost s přítomností, a tak bude ukazovat nejen zvláštní život slavného skladatele, ale i jak jej vnímá současná situace. Role Bedřicha Smetany představuje Václav Neuzil, držitel Českého lva, který ztvárnil i postavu Emila Zátopka.

Producent Lukáš Blažek k obsazení říká: 'Chceme život Smetany přiblížit mladé generaci, proto jsme do hlavních rolí obsadili zpěvačku Martina Pörtlovou a youtubera Radho.' Tento film zaznamená významné okamžiky v životě slavného skladatele, což podtrhne jeho odkaz pro současnou generaci.

Divadlo F. X. Šaldy patří mezi oblíbené lokace českých i zahraničních štábů, v minulosti se tu například natáčel snímek 3 sezóny v pekle. Kromě divadla se tvůrci často rozhodují pro natáčení na hlavním nádraží nebo stanici v Janové Dole, kde se natáčel třeba film Tenkrát v ráji.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy