Policista ve svém volnu pomohl dopadnout nenapravitelného zloděje

ČESKOLIPSKO - Ten už skončil ve vazební věznici.


Policista ve svém volnu pomohl dopadnout nenapravitelného zloděje

ČESKOLIPSKO - Ten už skončil ve vazební věznici. 

Ve vazební věznici skončil v tomto měsíci 36letý muž, který v lednu letošního roku vyšel z věznice po výkonu patnáctiměsíčního trestu odnětí svobody. Tam se dostal za krádeže, ve kterých bohužel pokračoval i po svém propuštění na svobodu.

Policisté hlídkové služby ho zadrželi potom, co je na něj upozornil jejich kolega z českolipského obvodního oddělení. Ten projížděl se svou rodinou ve svém volnu osobním vozidlem Dlouhou ulicí na sídlišti Špičák v České Lípě a přitom si všiml známého majetkového recidivisty, jak se na chodníku opírá o zánovní elektrokolo.

Vzhledem k místní a osobní znalosti svého obvodu okamžitě přivolal kolegy z hlídkové služby a ti ho zadrželi. Vyšlo totiž najevo, jak správně předpokládal, že kolo v hodnotě 50 000 korun ukradl. Díky jeho všímavosti jsme ho mohli majitelce vrátit, a nejenom to. Zjistili jsme, že má zadržený muž na svědomí také další majetkovou trestnou činnost z dubna a června se škodou 200 tisíc korun.

Vyšetřovatel ho proto obvinil z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody a podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání. To, že by na svobodě dál kradl, se domnívali také státní zástupce a soudce.



23. 6. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy