Policisté se zaměřili na dodržování rychlostních limitů

KRAJ – Policisté prověřili ukázněnost řidičů, zejména jejich dodržování nejvyšší povolené rychlosti.


Policisté se zaměřili na dodržování rychlostních limitů

KRAJ – Policisté prověřili ukázněnost řidičů, zejména jejich dodržování nejvyšší povolené rychlosti. 

Ve dnech 8. a 16. června se na hlavních silničních tazích, ale i silnicích I. třídy v Libereckém kraji uskutečnila, od počátku roku, již několikátá celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili prioritně na rychlost řidičů motorových vozidel. Nebyly však opomíjeny ani jiné přestupky, kterých se řidiči i ostatní účastníci silničního provozu často dopouštějí.

Dopravní policisté během dvoudenní akce zkontrolovali na 251 účastníků silničního provozu, kterým ve 175 případech udělili blokovou pokutu a 16 přestupců oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.

Celkově bylo v blokovém řízení potrestáno 127 řidičů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost, dvěma z nich musel být pro výrazné překročení rychlosti na místě zadržen řidičský průkaz.

Dále se řidiči nejčastěji dopouštěli přestupků: 6x nepoužití bezpečnostních pásů a zádržného systému 13x užití vozidla, které nesplňovalo technický stav k užití na pozemní komunikaci 3x držení hovorového nebo záznamového zařízení

Zároveň také policisté odhalili 3 řidiče, kteří byli během jízdy ovlivněni alkoholem.

Policejní kontrole se také nevyhnuli cyklisté, z nichž 3 byli taktéž pokutováni za přestupkové jednání v silničním provozu.

Dopravní policisté v rámci této dopravně bezpečnostní akce vybrali od neukázněných řidičů a cyklistů celkovou částku 285.600,- Kč.

Na svých cestách, a to nejen v průběhu letních prázdnin, buďte proto opatrní, prozíraví, ale také ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu.


27. 6. 2024
por. Zuzana Gelič, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy