Šestnáctiletý chlapec nepřizpůsobil rychlost jízdy zatáčce a havaroval

ČESKOLIPSKO - Motocyklistu i jeho stejně starého spolujezdce převezla sanita do nemocnice.


Šestnáctiletý chlapec nepřizpůsobil rychlost jízdy zatáčce a havaroval

ČESKOLIPSKO - Motocyklistu i jeho stejně starého spolujezdce převezla sanita do nemocnice. 

Ve čtvrtek kolem půl páté ráno projížděl 16letý chlapec na svém motocyklu Sherco 125 po silnici třetí třídy číslo 26836 ve směru od Lindavy na Cvikov, když přizpůsobil rychlost jízdy zatáčce, ztratil kontrolu nad řízením a vyjel mimo silnici, kde na louce motorku položil. Přitom utrpěl středně těžké zranění, se kterým ho zdravotnická záchranná služba převezla sanitou do českolipské nemocnice. Jeho stejně starý spolujezdec měl více štěstí a zranil se jen lehce.

V pátek dopoledne skončila nehoda šestnáctiletého motocyklisty v obci Rohenice na Rychnovsku v Královéhradeckém kraji bohužel tragicky. Na křižovatce silnic druhé a třetí třídy se srazil s autem a svým zraněním podlehl.

Mladí motocyklisté by rozhodně neměli své řidičské schopnosti přeceňovat. Na co si mají dávat nováčci na motocyklech pozor, si mohou přečíst v užitečném článku Poprvé sám na motorce. Čtyři tipy, jak si svou samostatnou jízdu užít bezpečně.

Policie ČR společně s partnerem Učme se přežít pořádá na podporu vzdělávání a zdokonalování motocyklistů každoročně preventivní projekt Kolama dolů, ve kterém si motocyklisté mohou vyzkoušet na bezpečných polygonech pod dohledem instruktorů ovládání motocyklu v krizových situacích.



17. 8. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy