Speciální kontrola měření emisí vozidel

KRAJ – Policisté se zaměřili na technický stav vozidel.


Speciální kontrola měření emisí vozidel

KRAJ – Policisté se zaměřili na technický stav vozidel. 

Dne 24. července 2024 se uskutečnila celorepubliková speciální kontrola měření emisí vozidel. Cílem této akce je příznivě ovlivnit stav a množství tvorby škodlivých emisí produkovaných výfukovými plyny spalovacích motorů motorových vozidel, které nesplňují příslušné normy a zároveň musí být úplné, nepoškozené a funkční. Policisté spolupracovali s Centrem služeb pro silniční dopravu, které zajistilo na každé kontrolní stanoviště mobilní jednotku vybavenou mobilním analyzátorem pro měření emisí výfukových plynů a obsluhu s příslušnou specializací umožňující kvalifikované měření emisí vozidel v silničním provozu.

Policisté ve spolupráci s MEJ CSPSD provedli měření emisí u devíti vozidel, kdy u pěti z nich zjistili závady v emisním systému vozidla. U zbylých třech policisté zjistili jiné závady v technickém stavu. Dva řidiči drželi během jízdy telefon nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení a jeden řidič si nezajistil přepravovaný náklad.

V rámci kontroly policisté uložili řidičům celkem 11 pokut v celkové částce 13 500 Kč a 5 přestupků, týkajících se provozovatelů vozidel, oznámili příslušnému správnímu orgánu.



26. 7. 2024
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy