Speciální kontrola zaměřená na motocyklisty

KRAJ – S příchodem motorkářské sezóny policisté kontrolu primárně zacílili na řidiče motocyklů.


Speciální kontrola zaměřená na motocyklisty

KRAJ – S příchodem motorkářské sezóny policisté kontrolu primárně zacílili na řidiče motocyklů. 

Dne 26. května 2024 se na území Libereckého kraje uskutečnila speciální kontrola zaměřená na překračování nejvyšší dovolené rychlosti, nesprávné předjíždění a jízdu pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Vzhledem ke skutečnosti, že kontrola byla primárně zacílena na řidiče motocyklů, tak se policisté zaměřili i na používání ochranných přileb, ochrany zraku a technický stav motocyklů.

Během kontroly tři motocyklisté překročili nejvyšší dovolenou rychlost, u osmi motocyklů policisté zjistili nevyhovující technický stav, u dvou řidičů zjistili požití návykových látek a jeden řidič řídil motocykl se zákazem řízení motorových vozidel. Dále dva motocykly měly omezenou technickou způsobilost a jeden přestupek se týkal způsobu jízdy.

V neposlední řadě se policisté věnovali i kontrolám řidičů automobilů. Jeden řidič překročil nejvyšší dovolenou rychlost, u šesti vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav a jeden řidič byl pod vlivem návykové látky.

V rámci kontroly policisté uložili celkem 20 pokut v celkové částce 19 800 Kč a v jednom případě vybrali nedoplatky na pokutách v částce 1 700 Kč.

S přicházejícím letním obdobím budou policisté během kontrol více cílit na tuto rizikovovou skupinu účastníků silničního provozu.
 

31. 5. 2024
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy