Stříbrná stezka propojí 22 UNESCO památek

Česko-saská spolupráce podpořila projekt Stříbrná stezka, jehož cílem je propojit 22 památek UNESCO v Krušnohoří a prezentovat tento produkt jako celoroční turistický zážitek. Celkem bylo schváleno sedm projektů a úspěšní žadatelé získají 9,25 milionu eur.


Česko-saská spolupráce podpořila projekt Stříbrná stezka 26. 03. 2024 Čtvrté zasedání Monitorovacího výboru programu Česko-Sasko 2021-2027 se konalo 21. března v západočeském Jáchymově. Jeho účastníci odsouhlasili sedm projektů,  úspěšní žadatelé obdrží příspěvky ve výši 9,25 milionu eur.  Projektové žádosti byly schváleny v oblastech ochrany přírody, vzdělávání a cestovního ruchu.

Zasedání schválilo projekt strategického významu s názvem Stříbrná stezka, jehož hlavním cílem je propojit 22 památek UNESCO v Krušnohoří a prezentovat tento produkt jako celoroční turistický zážitek. „Projekty strategického významu oslovují široké cílové skupiny a jsou díky svému inovativnímu obsahu a kvalitě spolupráce příkladné,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Od začátku roku 2023 byla odsouhlasena podpora celkem 36 projektů, které získaly dotace ve výši 53 milionů eur. Žadatelé jsou na stránkách programu nově informováni o aktuální výši volných prostředků v jednotlivých prioritách. „Na území Libereckého kraje je zatím jedenáct úspěšných žadatelů, kteří uskutečňují devět projektů s kooperačními partnery ze Saska. Převažují především inovace, vzdělávání a ochrana přírody,“ dodal Jiří Ulvr. Podrobné informace jsou zveřejněny na webových stránkách programu https://sn-cz2027.eu/cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy