Tibetská vlajka opět zavlála na Libereckém krajském úřadu

Liberecký kraj se 8. března 2024 opět připojil k mezinárodní kampani Vlajka pro Tibet a na budově Krajského úřadu vyvěsil tibetskou vlajku. Tímto upomíná na povstání tibetského lidu proti čínskému utlačování z roku 1959 a vyjadřuje podporu ochraně lidských práv.


V pondělí 8. března 2024 již tradičně zavlála tibetská vlajka na terase třetího patra budovy Krajského úřadu Libereckého kraje, a tak i letos připomíná výročí březnového povstání tibetského lidu proti čínské represi a utlačování. Pověšením vlajky se Liberecký kraj každoročně zapojuje do mezinárodní kampaně Vlajka pro Tibet, která vyjadřuje podporu ochraně lidských práv Tibeťanů i obyvatel Čínské lidové republiky a jiných národů bojujících za svobodu a emancipaci.

Akce proběhla za přítomnosti náměstkyně Květy Vinklátové, náměstců Zbyňka Miklíka a Jiřího Čeřovského a radního Jiřího Ulvra. Tito představitelé Krajského úřadu Libereckého kraje společně vyvěsili vlajku, která upomíná na povstání tibetského lidu z 10. března 1959. Tento den před mnoha lety se tibetský lid vzbouřil proti trvajícím represím a politice utiskování svobody, kterou provozovala čínská vláda.

Kampaň Vlajka pro Tibet byla založena v polovině 90. let 20. století a má své kořeny v západní Evropě. Jejím hlavním poselstvím je boj za ochranu lidských práv a vyjádření solidarity s Tibeťany, ale i s dalšími národy a občany Čínské lidové republiky trpícími pod vládou utiskování a omezováním jejich práv a svobod.

Liberecký kraj se ke kampani Vlajka pro Tibet připojuje již řadu let, čímž demonstroval svůj zájem o otázky lidských práv a jejich ochranu na mezinárodním poli. Kromě pověšení vlajky probíhají v rámci kampaně i další akce a setkání s cílem informovat veřejnost o situaci v Tibetu a v Čínské lidové republice a šířit povědomí o nutnosti pokračování boje za zachování lidských práv a svobod v těchto zemích.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy