Ujel od nehody

LIBERECKO – Řidič po dvou dnech od nehody oznámil na linku 158 poškození svého vozidla.


Ujel od nehody

LIBERECKO – Řidič po dvou dnech od nehody oznámil na linku 158 poškození svého vozidla. 

V sobotu v odpoledních hodinách došlo k dopravní nehodě v katastru obce Svárov u Liberce, ve směru od Chrastavy na Machnín. Řidič osobního vozidla v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil svou rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, kdy zatáčkou projel rovně za levý okraj komunikace a střetl se tak s ocelovými svodidly. V tu chvíli řidič pokračoval dále ve své jízdě, aniž by učinil potřebná opatření, a to oznámení o dopravní nehodě. O dva dny později ale zavolal sám na linku 158 s tím, že má poškozené vozidlo.

S řidičem se spojila hlídka z dopravního inspektorátu policie Liberec k prošetření oznámené události. Ohledáním vozidla a společnými silami se podařilo určit i přesné místo dopravní nehody, kdy kromě poškozených svodidel v délce deseti metrů, byly na místě nalezeny i úlomky střepů a plastů z levého předního a zadního světlometu vozidla. Ke zranění řidiče naštěstí nedošlo.

Důvodem pozdějšího oznámení nehody byla nejistota řidiče, co v danou chvíli dělat a jak událost oznámit. Během šetření policisté také zjistili, že řidičův předložený řidičský průkaz, pozbyl svou platnost v polovině měsíce června letošního roku.

Okolnosti celé události šetří policisté z Dopravního inspektorátu Liberec.



1.srpna 2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy