Veřejnost se může vyjádřit k protihlukovým plánům

Od 14. března do 14. dubna mohou občané Libereckého kraje připomínkovat návrhy protihlukových opatření. Plány vznikly v rámci 4. kola strategického hlukového mapování a mají snížit hluk v souladu se směrnicí EU,


Od 14. března do 14. dubna 2024 mohou občané Libereckého kraje vyjadřovat své názory a připomínky k novým návrhům akčních plánů protihlukových opatření. Tyto plány byly vypracovány v rámci 4. kola strategického hlukového mapování a mají za cíl snížit hladinu hluku v venkovním prostředí, v souladu se směrnicí EU 2002/49/ES.

Dva hlavní dokumenty, které lze připomínkovat, jsou Akční plán protihlukových opatření pro aglomeraci Liberec a Akční plán protihlukových opatření pro hlavní pozemní komunikace vlastněné Libereckým krajem. Ve stejném duchu vytvářejí podobné dokumenty i ostatní kraje České republiky.

Přínosem těchto strategických plánů bude ucelený reporting a sumarizace dat na celorepublikové úrovni, který pomůže identifikovat místa, kde je potřeba se zaměřit na protihluková opatření. 'Máme zájem o názory veřejnosti na tyto plány, aby byly co nejlépe přizpůsobeny potřebám obyvatel kraje a mohly být účinně realizovány,' řekl Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Dokumenty je možné nahlédnout na webových stránkách Kraje Liberec (www.kraj-lbc.cz/hluk). Veřejnost má tedy možnost se aktivně připojit k projednání těchto plánů a přispět k jejich úspěchu. Připomínky k akčním plánům je možné zasílat do 14. dubna 2024 na e-mail monika.novotna02@kraj-lbc.cz.

Účast občanů a jejich připomínky k navrhovaným opatřením představují důležitou součást celého procesu plánování a implementace protihlukových opatření. Společně s odborníky kraje a obcí tak mohou veřejnost a veřejné instituce vybudovat účinnou strategii a úspěšně bojovat proti hluku v Libereckém kraji.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy