Volejbalové finále: Královo Pole bojuje, ale podlehlo silnějšímu Liberci

Liberecké volejbalistky zvítězily v Českém poháru, když ve finále porazily tým KP Brno 3:0. Tento úspěch znamená, že hráčky Dukly Liberec konečně získaly zlaté medaile po dvou finálových neúspěších. Dukla Liberec se tak stala pátým týmem, který získal Český pohár od jeho založení v roce 1991/92.


Králův Dvůr, malebná městská část Brna, hostila vzrušující zápas volejbalistek o Český pohár, kde se v souboji o zlaté medaile utkaly týmy Dukly Liberec a KP Brno. Přestože bylo Královo Pole považováno za outsidera, po minulé mistrovské sezoně se s ním leccos změnilo a pod jeho vedením se vyšplhalo až na šesté místo v extralize. Zvítězily však nakonec hráčky Liberecké Dukly se skóre 3:0.

V prvním setu oba týmy držely krok a navzájem se překonávaly. Brňanky v některých fázích dokonce vedly až o tři body díky povedeným blokům a smečačkám Kateřiny Kunčkové a Denise Pavlákové. Nicméně v koncovce již dominovala Dukla Liberec, zejména díky univerzálkou Nikole Kvapilové, která se 18 body stala nejproduktivnější hráčkou zápasu.

Druhý set začal lépe pro Liberec, který odskočil na 9:2. Ačkoliv soupeřky z Brna korigovaly skóre, Liberec si udržel náskok a set vyhrál. Třetí set již byl jednoznačně v režii Liberecké Dukly, kde k výborně hrající Nikole Kvapilové se přidala také smečařka Lucia Herdová s 17 body. Naopak KP Brno mělo problémy jak v útoku, tak i v obraně.

Trenér poraženého týmu Erik Nezhoda komentoval zápas s úsměvem: 'Rozhodl rozpočet. Karty byly na začátku dané, přesto byl první set vyrovnaný. Ve druhém jsme zkusili něco změnit, překvapit Liberec, ale nestačilo to. Liberec byl dnes ve všech činnostech lepší. Nám se na podání nedařilo tak jako včera, takže tím to měl lehčí.'

Liberec oplatil Brnu předloňskou porážku z finále českého poháru. Volejbalistky Dukly si po dvou finálových neúspěších mohly konečně přivlastnit Český pohár a zlaté medaile. Trenér Libora Gálka řekl: 'Po dvou finálových neúspěších je to super. Povedlo se nám to utkání perfektně takticky i herně. Byl to jeden z nejlepších výkonů, co jsme s tímto týmem udělali. Pak jsme měli psychicky navrch, protože Brno spadlo pod nás. Nedopustili jsme zdramatizování.'

Dukla Liberec se stala pátým týmem, který získal Český pohár od jeho založení v roce 1991/92. Rekordmanem je Prostějov s deseti triumfy, následují Olymp (9), Brno (7) a Olomouc (6). Ve zbylém programu Final Four získal Olymp třetí místo po vítězství nad Ostravou s výsledkem 3:2.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy