Výrobek roku Libereckého kraje

Liberecký kraj vyhlašuje soutěž Výrobek roku, přihlášky do 1. dubna 2024. Soutěž podporuje lokální výrobce potravin, zemědělce a rozšiřuje povědomí o regionálních produktech. Oceněné výrobky budou představeny na ochutnávkách během roku.


Liberecký kraj v současné době vyhlašuje svou slavnou soutěž Výrobek roku, ve které se mohou zájemci přihlásit až do 1. dubna 2024. Tato soutěž, která se nyní připravuje na slavnostní dvacátý ročník, přinese desítky regionálních lahůdek a laskomin, potěšujíc tak nejvíce milovníky místních produktů.

Agrární poradenské a informační centrum Libereckého kraje přijímá vyplněné přihlášky do soutěže do 1. dubna. Cílem soutěže je podpořit lokální výrobce potravin a zemědělce, rozšířit povědomí o regionální produkci a zkracování dodavatelského řetězce. Václav Židek, radní pro resort životního prostředí a zemědělství, zdůrazňuje význam soutěže pro propagaci lokálních producentů a jejich ekonomický přínos pro celý Liberecký kraj.

Podle předsedy Regionální agrární rady Libereckého kraje, Roberta Erlebach, jsou regionální výrobky důležitým doplňkem potravinářského sortimentu na českém trhu. Nákupem regionálních produktů podporujeme nejen české hospodářství, ale také pečujeme o krajinu tím, že podporujeme farmáře v jejím udržování.

Soutěže se mohou účastnit právnické osoby s oprávněním k podnikání, stejně jako fyzické osoby se sídlem podnikání v Libereckém kraji. Produkt musí alespoň částečně vzniknout ve výrobně v kraji. Každý účastník může přihlásit až deset potravinářských výrobků s tím, že výrobek, který v minulosti získal ocenění, se do soutěže znovu přihlásit nemůže. Registrace do soutěže je zdarma.

Hodnocení přihlášených výrobků se uskuteční 9. dubna 2024 v sídle Agrárního poradenského a informačního centra Libereckého kraje, které soutěž také organizuje. Výhry budou předány slavnostním způsobem tradičně v rámci Krajských dožínek dne 31. srpna ve Frýdlantu. Ocenění Výrobek roku Libereckého kraje platí pro produkt po celou dobu jeho výroby, za předpokladu zachování stejného složení a postupu produkce.

Oceněné výrobky budou v průběhu roku představeny široké veřejnosti na obhospodařovaných ochutnávkách. První ochutnávka se uskuteční 18. dubna ve Frýdlantu během Zemědělské olympiády, druhá pak 18. května v rámci akce Krajský den včely v Oldřichově v Hájích právě díky iniciativě Václava Židka. Pro více informací o soutěži a termínech ochutnávek oceněných výrobků navštivte webové stránky www.apic.cz a www.vyrobek-roku-lk.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy