Výstava kompenzačních pomůcek a vyšetření nádoru prsu zdarma

Výstava kompenzačních pomůcek v Liberci představí užitečné pomůcky pro seniory, zdravotně postižené a další. Navštívit ji lze zdarma 29. února od 10 do 16 hodin. Ke zhlédnutí budou různé pomůcky a informace o jejich úhradě.


V rámci Krajských týdnů pro neziskový sektor se v Krajské vědecké knihovně v Liberci bude konat výstava kompenzačních pomůcek. Tato jedinečná akce nabídne návštěvníkům možnost seznámit se s řadou užitečných pomůcek, které mohou zlepšit kvalitu života seniorů, osob se zdravotním postižením, pečujících osob, zdravotníků, sociálních pracovníků, pedagogů, žáků a studentů, neziskových organizací a klubů pacientů. Výstava proběhne 29. února od 10 do 16 hodin ve velkém sále ve druhém patře knihovny a vstup je zdarma.

Na místě se budou moci zájemci seznámit s nejrůznějšími kompenzačními pomůckami, vyzkoušet si je a získat důležité informace o jejich výběru a úhradě. Přítomni budou také zástupci renomovaných firem jako jsou DMA Praha s.r.o., Meyra ČR s.r.o., Wecom Praha s.r.o., Tyfloservis o.p.s. a TyfloCentrum o.p.s. Těšit se můžeme i na účast dalších spolupracujících organizací, jako jsou Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Liberci, Národní rada osob se zdravotním postižením Liberec, Akademická poradna a centrum podpory pro studenty se specifickými vzdělávacími potřebami TUL a VZP s preventivními programy pro klienty a zdravotní mediátory.

Sdružení D.R.A.K. připravilo pro návštěvníky výstavy také bohatý doprovodný program, který bude mimo jiné zahrnovat programy prevence zdraví, prezentaci programu dentální zdraví a samovyšetření prsu. Na akci nebude chybět ani obchůdek s didaktickými pomůckami a hračkami pro nejmenší návštěvníky.

Pro více informací o výstavě a celodenním programu navštivte oficiální webovou stránku akce na adrese http://www.tynes.cz. Výstava kompenzačních pomůcek v rámci Krajských týdnů pro neziskový sektor tak nabízí výjimečnou příležitost pro osoby se zdravotním postižením i širokou veřejnost seznámit se s moderními pomocnými technologiemi a zařízeními, které mohou usnadnit každodenní život. Uvítáme vás v Liberci 29. února a těšíme se na setkání s vámi.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy