Řidič hyundaie ztratil kontrolu nad řízením a vyjel na chodník mezi lidi

SEMILSKO - Těžce přitom zranil 48letého muže a najel do naštěstí prázdného dětského kočárku.


Řidič hyundaie ztratil kontrolu nad řízením a vyjel na chodník mezi lidi

SEMILSKO - Těžce přitom zranil 48letého muže a najel do naštěstí prázdného dětského kočárku. 

Včera krátce po 15. hodině projížděl 67letý řidič osobního vozidla tovární značky Hyundai z lokality Cimbál k Riegrovu náměstí v Semilech, když na přímém úseku silnice v mírném klesání náhle vyjel vpravo na chodník, po kterém právě procházela skupinka lidí. Jeho vozidlo nejprve nabouralo do přenosné dopravní značky a potom srazilo 48letého chodce, který utrpěl řadu zlomenin včetně dalších poranění, se kterými ho zdravotnická záchranná služba letecky transportovala na traumatologické oddělení Krajské nemocnice v Liberci. Lékaři označili jeho zranění za těžká.poškozený dětský kočárek 2

Chybělo málo a další obětí nehody mohla být 4letá dcerka těžce zraněného muže. Hyundai na chodníku najel i do jejího sportovního kočárku golfu a poškodil ho. V inkriminovanou dobu byl naštěstí prázdný, protože z něj dívenka před kolizí slezla a šla se svými rodiči pěšky. Ti se právě se svou rodinou a přáteli vraceli domů z nedělní bohoslužby.

V této souvislosti již dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, které si vzhledem k závažnosti následků převezme služba kriminální policie a vyšetřování. Řidič pod vlivem drog ani alkoholu nebyl. Na základě zajištěných důkazů ho důvodně podezříváme z toho, že se při jízdě plně nevěnoval řízení.





26. 8. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy