Nová knihovna uzavírá Letní kino v Turnově do roku 2026

0

Letní kino Turnov, výstavba knihovny, demolice budovy, Kino Sféra, projekce v Maškově zahradě, blog, region24


Letní kino v Turnově je pozastavené kvůli výstavbě nové knihovny na Skálově ulici. Demolice stávající budovy začne na přelomu dubna a května. Následně začne v květnu stavba nosné konstrukce knihovny a otevření se očekává v roce 2025.

Letní kinematografický zážitek v Turnově bude na nějaký čas pozastaven kvůli probíhající výstavbě nové knihovny. Projekt výstavby, který bude probíhat na Skálově ulici, se již dostal do fáze, kdy je na pořadu demolice existujícího plátna a sousedícího domu. Tato fáze by měla být zahájena na přelomu dubna a května, jak uvedla mluvčí turnovské radnice, Marcela Jandová.

Vedoucí celé stavby, společnost Bielskie Przedsiebiorstwo Budownictwa Przemyslowego (BPBP), plánuje, že nosná konstrukce nové knihovny se začne stavět ještě v průběhu května. Očekává se, že budova bude pohotová a pod střechou do konce tohoto roku. Finální dokončení projektu a otevření knihovny pro veřejnost se ale očekává až na konci roku 2025. Tak nemůže běžný provoz letního kina začít dříve než v sezoně 2026.

Dle vyjádření mluvčí města, došlo k prodloužení očekávané doby dočasného uzavření kina kvůli několika zpožděním ve výběrovém řízení. 'Výběrové řízení bylo zahájeno již v září minulého roku. Bohužel, kvůli četným dotazům ze strany zájemců, dochází k zdržení ve výstavě, a tím pádem je kinematograf uzavřen na dvě sezony namísto jedné,' upřesnila Jandová.

Ale filmoví nadšenci už se nemusí strachovat o ztrátu své oblíbené zábavy. Během letních měsíců, kdy je kino obvykle mimo provoz, bude otevřeno Kino Sféra. 'Chystáme také menší projekce v Maškově zahradě. Cílem je nabídnout fanouškům letního kina možnost sledování filmů v přírodě,' sdělila Jandová.

Provoz občerstvení u letního kina, které bylo otevřeno na začátku dubna, bude pokračovat. Během dubna a května bude otevřeno od pondělí do čtvrtka, vždy od 14 do 20 hodin a v neděli od 15 do 20 hodin. Veřejnost zde může využít také toalety, které se nacházejí v bezprostřední blízkosti areálu letního kina.

'Otevírací doba může být rozšířena v návaznosti na akce, které chystáme. Tentokrát plánujeme více hudebních představení, zejména živých koncertů. Budou probíhat také oblíbené jam sessions, odpolední s DJ nebo slam poetry. Nezapomínáme ani na příznivce karetních a deskových her,' představila plán vedoucí gastroprovozu Kulturního centra v Turnově, Pavla Matysová.

Se zážitkem sledování filmů pod otevřenou oblohou však diváci stále nepřichází. Po ukončení stavebních prací se letní kino vrátí do Skálové ulice, kde bude možné sledovat filmy promítané přímo na fasádu nové knihovny.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář