Nové projekty v Zoo Liberec: Údolí divočiny, krokodýlovci a vylepšené výběhy pro psy

0

Zoo Liberec, investiční příspěvky, dětský koutek, rekonstrukce výběhů, turistické cíle, blog, region24, aliado


Zoo Liberec získala mimořádné investiční účelové příspěvky na významné projekty, jako je vybudování podium v dětském koutku, rekonstrukce výběhů pro psy, projektová dokumentace pro expozici mravenečníků a Údolí divočiny nebo expozice krokodýlovců. Hejtman Martin Půta zdůraznil důležitost dalšího rozvoje Zoo Liberec, jednoho z největších turistických cílů v kraji.

Včerejší jednání krajští radní schválili poskytnutí mimořádných investičních účelových příspěvků na významné projekty v Zoo Liberec. Díky podpoře kraje bude možné vybudovat podium v dětském koutku, rekonstruovat výběhy pro psy, vypracovat projektovou dokumentaci pro expozici mravenečníků a Údolí divočiny, postavit expozici krokodýlovců, zlepšit vytápění v pavilonu tropů a uspořádat architektonickou soutěž zaměřenou na přinášení vizí budoucího rozvoje zoo a upřesnění termínů výstavby.

Hejtman Martin Půta zdůraznil důležitost dalšího rozvoje Zoo Liberec, která je jedním z největších turistických cílů v kraji. 'Zoo Liberec by nemohla plnit svou funkci bez dalšího rozvoje. Jsem proto rád, že můžeme podnikat konkrétní kroky k tomu, abychom z liberecké zoologické zahrady učinili moderní instituci mezinárodního významu. Velkorysé plány vedení této organizace se mi líbí a pevně věřím, že budou lákadlem pro spoustu stálých i nových návštěvníků,' uvedl hejtman.

Náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje, Květa Vinklátová, připomněla, že Zoologickou zahradu převzali před dvěma lety a od té doby společně s kolegy ze zahrady intenzivně pracují na plánování jednotlivých investic. Ty se týkají jak rekonstrukcí pavilonů, Malediv a Dětského koutku, tak také rozvojových ploch. 'Některé menší věci už mohou lidé vidět, u některých, jako třeba pavilon žiraf nebo hudební kulturní centrum Lidové sady, jsme už blízko realizaci,' doplnila náměstkyně. V prvním kroku se zaměří na soutěž, jejímž cílem bude vyprojektovat tzv. Údolí divočiny.

Konkrétní přehled projektů, které podpoří Liberecký kraj mimořádným investičním účelovým příspěvkem, zahrnuje rekonstrukce a nové stavby, například pódium v dětském koutku, rekonstrukce výběhů pro psy, projektová dokumentace na expozici mravenečníků či expozice krokodýlovců.

Ředitel Zoo Liberec, David Nejedlo, doufá, že šance podílet se na rozvoji a budoucí podobě zoologické zahrady bude pro architekty lákavá a do soutěžního dialogu se přihlásí co nejvíce zkušených a kreativních odborníků. 'Velice se těším na všechny výstupy a věřím, že se podaří vybrat ten nejvhodnější s ohledem na návštěvníky, naše zaměstnance, ale především na ohrožené druhy zvířat, které v tomto území najdou svůj nový domov,' dodal ředitel.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář