Nově zrenovovaná pobočka Krajské vědecké knihovny otevřela na sídlišti Kunratická

0

07, 02, 2024, Krajská vědecká knihovna v Liberci, renovace, moderní vybavení, mimořádná dotace, blog


Krajská vědecká knihovna v Liberci otevřela kompletně renovovanou a moderně vybavenou pobočku na sídlišti Kunratická. Pobočka nabízí nové prostory, knižní regály, pohodlná křesílka či speciální dětské truhly. Renovace proběhla díky mimořádné dotaci Libereckého kraje.

Nové vybavení a prostory na čtenáře čekají v Krajské vědecké knihovně v Liberci! Kompletně renovovanou a nově vybavenou pobočku na sídlišti Kunratická otevřela knihovna v pondělí 5. února. Během měsíční uzávěry prošla pobočka celkovou rekonstrukcí a nyní nabízí zbrusu nové prostory pro své návštěvníky.

Pobočku navštěvují čtenáři nejen z hlavního sídla v centru města, ale také z okolí svého bydliště. Zvlášť senioři, školní děti nebo maminky na mateřské dovolené ocení blízkost pobočky. „Věříme, že díky novému a modernějšímu vybavení a designu, se nám podaří nalákat ještě více obyvatel sídliště Kunratická i přilehlých oblastí,“ říká PhDr. Dana Petrýdesová, ředitelka knihovny.

Prostorná pobočka nabízí nejen nové knižní regály, ale také pohodlná křesílka, židle a stolky. Aby nebyli opomenuti ani dětští návštěvníci, knihovna má pro ně připravené speciální sedací vakové truhly a odpočinkové místo. Změny zaznamenal i výpůjční pult a celkové zázemí paní knihovnice.

Renovace se uskutečnila díky mimořádné dotaci Libereckého kraje. Slavnostní otevření pro pozvané hosty proběhlo v pondělí 5. února v 13:30 hod. a od té doby je pobočka otevřena veřejnosti v obvyklých otvíracích hodinách.

Knihovna provozuje celkem šest poboček na různých místech Liberce, které nabízejí nejen základní výběr literatury, ale zejména prostor pro setkání a trávení volného času. Pobočka sídlí v budově ZŠ Aloisina výšina na adrese Aloisina výšina 642, Liberec 15, v blízkosti obchodního centra Luna. Díky umístění v budově základní školy plní knihovna i funkci školní knihovny a je hojně využívána žáky a učiteli.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář