22 milionů Kč pro lékařskou a zubní pohotovost, záchytnou službu schváleno

Rada Libereckého kraje schválila poskytnutí 22,7 milionů Kč pro zdravotnická zařízení na lékařskou a zubní pohotovost a protialkoholní a protitoxikomanické záchytné služby. Tímto kraj zlepší dostupnost zdravotní péče pro občany a podmínky pro personál v těchto zařízeních.


Rada Libereckého kraje odsouhlasila poskytnutí více než 22 milionů korun na lékařskou a zubní pohotovost a záchytnou službu

Liberec – Již včera večer rozhodla Rada Libereckého kraje o poskytnutí finančních prostředků ve výši 22.746.050 korun zdravotnickým zařízením v kraji na zajištění lékařské a zubní pohotovosti i protialkoholní a protitoxikomanické záchytné služby. Tato částka bude poskytnuta formou vyrovnávací platby.

Liberecký kraj tímto způsobem poskytuje příspěvek na lékařskou pohotovostní službu nemocnicím v Liberci, Turnově, Frýdlantu, České Lípě, Jablonci nad Nisou a Jilemnici. Záchytnou službu pokrývá již devátým rokem pro celý kraj záchytná stanice v Krajské nemocnici Liberec,“ uvedl dnešní tiskovou zprávu Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Významným opatřením, které začalo platit od roku 2020, je úprava úhrad lékařské pohotovostní služby ze strany zdravotních pojišťoven. Změna znamená navýšení plateb pro nemocnice zajišťující lékařskou pohotovostní službu pro dospělé v rámci urgentního příjmu. V našem kraji se jedná o páteřní nemocnice – tedy Krajská nemocnice Liberec, a.s., Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Nemocnice Jablonec nad Nisou, p. o. a MMN a.s.,“ doplnil radní Richter.

Kromě toho, že kraj zajišťuje klasickou zubní pohotovost v Krajské nemocnici Liberec, navíc provozuje večerní víkendový provoz prostřednictvím poskytovatele Liberecká dentální, s. r. o. Celkově tím kraj vynakládá na zubní pohotovost více než 3,1 milionu korun ročně. Včera rada kraje schválila i vyrovnávací platbu ve výši 1.581.250 korun pro libereckou nemocnici.

Toto rozhodnutí Rady Libereckého kraje přináší zlepšení dostupnosti zdravotní péče pro občany kraje. Navýšením finančních prostředků se krajský úřad snaží zlepšit jak kvalitu poskytnutých služeb, tak podmínky pro personál pracující v těchto zařízeních, které hrají klíčovou roli v zajištění zdraví obyvatelstva.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024