Krajské kolo dopravní soutěže

KRAJ - Ve středu 5. června 2024 proběhlo v České Lípě krajské kolo "Dopravní soutěže mladých cyklistů".


Krajské kolo dopravní soutěže

KRAJ - Ve středu 5. června 2024 proběhlo v České Lípě krajské kolo "Dopravní soutěže mladých cyklistů". 

Krajské kolo dopravní soutěže mladých cyklistů proběhlo v letošním roce na dětském dopravním hřišti v České Lípě a to ve středu 5. června 2024. Své zkušenosti v jízdě na kole, zároveň znalosti dopravních značek a v neposlední řadě také vědomosti v oblasti podání první pomoci, si zde porovnali žáci hned několika základních škol z Libereckého kraje. Rozhodčími zde byla hodnocena také šikovnost na jízdě zručnosti, kde na soutěžící čekalo mnoho překážek, které jim měly nahradit ty běžné, které na ně mohou čekat v reálném provozu na pozemních
komunikacích.

Jednotlivými disciplínami byly:

1. test z pravidel silničního provozu

2. jízda podle pravidel silničního provozu

3. jízda zručnosti

4. základy poskytování první pomoci

5. labyrint

Rozhodčími v tomto krajském kole byli zástupci Městské policie Česká Lípa, Městské policie Liberec, policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Český červený kříž a lektoři Týmu silniční bezpečnosti a BESIP Libereckého kraje.


Výsledky I. kategorie (žáci ve věku 10-12 let):

1. místo - ZŠ Libštát
2. místo - ZŠ Pivovarská. Jablonec nad Nisou
3. místo - ZŠ 5. května, Liberec

Výsledky II. kategorie (žáci ve věku 13-15 let):

1. místo - ZŠ Libštát
2. místo - Chrastava
3. místo - ZŠ Dobiášova, Liberec

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo ještě ten samý den okolo 14 hodiny za krásného počasí, které dětem přálo už od rána a účasti statutárního náměstka hejtmana Libereckého kraje Jana Svitáka a starostky Města Česká Lípa Jitky Volfové. Vyhlášen zde byl i nejlepší z chlapců a nejlepší z dívek, a to s nejnižším počtem nasbíraných trestných bodů.

„Oba vítězné týmy se nominovaly do celostátního finále, které proběhne ve dnech 18. - 20. června 2024 v Hradci Králové“ uvedla koordinátorka BESIP pro Liberecký kraj Mgr. Markéta Novotná.

Vyhlašovatelem Dopravní soutěže mladých cyklistů jsou Ministerstvo dopravy – BESIP Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Policejní prezidium Policie České republiky, Český červený kříž a další spoluvyhlašovatelé.

Pořadatelem soutěže jsou Ministerstvo dopravy – BESIP, Liberecký kraj, Tým silniční bezpečnosti, Městská policie Česká Lípa, Městská policie Liberec, Oblastní spolek Českého červeného kříže Liberec, Krajské ředitelství policie Libereckého kraje.

Ceny do soutěže v Libereckém kraji nachystali další partneři, kterým je vysloven dík za podporu aktivity, která ověřuje znalosti a dovednosti mladých a začínajících cyklistů. Mezi další partnery patří: prodejna Decathlon Liberec, Globus Liberec, Fruitisimo a hokejový klub Bílí Tygři Liberec.


7. 6. 2024
por. Bc. Radovan Tesař, DiS.
preventista KŘP Libereckého kraje 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy