KRNAP: Strážci tvrdě proti přestupkům

Mluvčí Krkonošského národního parku, varuje návštěvníky, že strážci nebudou tolerovat porušování pravidel. Přístup motorovými vozidly do chráněných oblastí je zakázán, a přestupky budou pokutovány. Sbírání borůvek a hub podléhá pravidlům, jejichž cílem je ochrana přírody.


Radek Drahný, mluvčí Krkonošského národního parku, důrazně varuje všechny návštěvníky, že strážci parku nebudou tolerovat porušování pravidel. Mnoho lidí má tendenci věřit, že je v pořádku zajíždět automobilovými prostředky až na místa, kde plánují houbařit. To však v této chráněné oblasti rozhodně není povoleno.

Návštěvníci mají zákaz vjezdu za značky, které jasně vymezují chráněné území. Ti, kteří toto nařízení ignorují, čelí riziku udělení pokuty. „Nemáme jinou možnost než uplatňovat pokuty v okamžiku, kdy návštěvníci poruší pravidla parku,“ komentuje Drahný.

Téma sběru borůvek a hub na území Krkonošského národního parku je obzvláště aktuální v letních a podzimních měsících, kdy tyto lesní plody dozrávají. Je důležité, aby si lidé uvědomili, že i tady platí určitá omezení a pravidla, která musí být dodržována.

Mluvčí zdůrazňuje, že cílem těchto opatření je ochrana přírody a zajištění jejího udržitelného rozvoje. Posluchači, kteří chtějí získat podrobnější informace o pravidlech sběru borůvek i hub, si mohou poslechnout přiložený rozhovor, kde jsou uvedeny všechny důležité informace a pokyny.

Pro všechny milovníky přírody a sběratele lesních plodů je tedy klíčové respektovat pokyny a nařízení Krkonošského národního parku. Společné úsilí při dodržování pravidel nám může pomoci zachovat krásy českých hor pro budoucí generace.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy