Liberecký kraj nabízí dotace pro rozvoj sportovní infrastruktury

Liberecký kraj vyhlašuje podmínky pro zájemce o dotace z programu na podporu sportovní infrastruktury. Kraj rozděluje finanční podporu na velké (45 milionů korun) a malé (5,75 milionů korun) projekty, cílem je rozšíření sportovních možností a dostupnosti pro obyvatele regionu. Kraj se také spolupodílí na organizaci mezinárodního turnaje Euro Hockey Tour pro ženské hokejové týmy v únoru 2024.


Dnešní den je významný pro oblast sportu na území Libereckého kraje. Kraj opětovně vyhlašuje program na podporu sportovní infrastruktury, který směřuje svou finanční podporu ke zlepšení sportovní vybavenosti občanů tohoto regionu. Zavádění tohoto programu je odpovědí na rostoucí zájem veřejnosti o zdravý život, a tím i sportovní aktivity.

Letos rozděluje Liberecký kraj svůj úspěšný program na podporu sportovní infrastruktury na dva rozdílné projekty: velké a malé. Do oblasti velkých projektů je připraveno 45.000.000 korun, kdežto k menším projektům přispěje kraj 5.750.000 korun. Tímto krokem chce kraj zajistit dostatečnou mnohostrannost podpory a možnost aplikace finančních prostředků na různorodé sportovní projekty.

Účelem tohoto programu je rozšíření sportovních možností a zajištění dostupnosti sportovních aktivit pro všechny obyvatele regionu. Liberecký kraj tak klade důraz především na projekty smysluplné, které umožňují účelové využití sportovní infrastruktury a zvyšují bezpečnost při sportovních aktivitách.

Liberecký kraj se také spolupodděluje na organizaci velké mezinárodní sportovní akce, která bude probíhat od 7. do 11. února 2024 v liberecké aréně. Poprvé v historii se na tomto místě sejdou nejlepší ženské hokejové týmy Evropy v rámci prestižního turnaje Euro Hockey Tour. Kraj přispěl na tuto akci částkou čtvrt milionu korun a zároveň poskytl volné vstupenky pro školní mládež z regionu.

S podporou tohoto dotačního programu se Liberecký kraj umisťuje na čele vývoje sportovní infrastruktury v českém prostředí. Jeho pozitivní krok směrem k podpoře sportu, zdravého životního stylu a snaze o zvýšení kvality života občanů si zaslouží uznání a povzbuzení ostatních regionů k podobným iniciativám.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024