Liberecký talent na krejském úřadu

Březnová výstava Prolínání ve vestibulu libereckého krajského úřadu představí maturitní výtvarné práce žáků Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Liberci. Akce potrvá od 6. března do 1. dubna a nabídne širokou škálu uměleckých děl.


Březnová výstava ve vestibulu libereckého krajského úřadu slibuje unikátní umělecký zážitek. Představí maturitní výtvarné práce žáků Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Jeronýmově ulici v Liberci. Akce s názvem 'Prolínání' bude mít verniáž 6. března od 16 hodin a potrvá až do 1. dubna.

Prolínání navazuje na úspěšnou výstavu v Krajské vědecké knihovně v Liberci, která se konala v listopadu 2023 v rámci národní přehlídky Pedagogická poema. Výstavu podpořil náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy sportu a zaměstnanosti Jiří Čeřovský.

Na této výstavě návštěvníci uvidí maturitní výtvarné práce žáků ze všech studijních oborů školy (předškolní a mimoškolní pedagogiky, pedagogického lycea a gymnaziálních tříd osmiletých i čtyřletých) z let 2018–2023. Výstavní prostory ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje představí širokou škálu uměleckých děl.

Někteří absolventi budou mít na výstavě představeny celé práce, jiní pak výběr z rozsáhlého cyklu. Nabídka umění bude zahrnovat klasické techniky, jako je kresba, malba, grafika či fotografie, ale také netradiční a prostorové práce v podobě objektů, reliéfů a děl spadajících do užité tvorby.

Žáci tvořili pod dohledem zkušených pedagogů výtvarné výchovy Ivany Bucharové a Jany Kopalové, které je vedly k vytvoření těchto úchvatných děl. Tato výstava je tak skvělou příležitostí pro veřejnost, aby si prohlédla nejen talent, ale i tvůrčí schopnosti budoucích pedagogů.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy