Obleva a nedostatek sněhu znemožňují závodění

Teplé počasí a nedostatek sněhu zrušily lyžařský závod v Harrachově, který měl proběhnout o víkendu. Pořadatelé rozhodli v zájmu bezpečnosti a kvality závodu přerušit letošní ročník.


Harrachov a jeho okolí by se měl o víkendu stát dějištěm oblíbeného lyžařského závodu, který však musel být zrušen kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám a oblevě. Pořadatelé se tak rozhodli v zájmu bezpečnosti a kvality závodu přerušit letošní ročník.

Jan Voněk, mluvčí pořadatelů, uvedl: 'S ohledem na nedostatek sněhu a nejistou předpověď nejsme schopni uspořádat harrachovský závod.' Rozhodnutí bylo učiněno na základě inspekce trasy a předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 'Zatím to dle výhledů vypadá, že velmi teplo bude minimálně do 4. až 5. března. Pro Harrachov tedy nemáme žádný záchytný bod, jelikož už tam přírodní sníh roztál a těžko bude v dalších dnech výrazně i ve vyšších polohách,' doplňuje Martin Pecha z ČHMÚ.

Mezi závodníky, kteří se měli závodu zúčastnit, patřila i řada známých jmen. Například kardiochirurg Jan Pirk se těšil na běžecké zápolení na bílé stopě. 'Na běžkách jsem letos najezdil 288 kilometrů, což je pro profesionální běžce strašně málo, ale na mě to je docela dost. Zvláště, když poslední týdny není moc kde trénovat,' posteskl si lékař. Pirk měl v plánu absolvovat dvacetikilometrovou trať v Harrachově, po které ho čekalo povzbuzení v podobě piva. 'Nejdřív se musí doplnit tekutiny a pak si můžete klidně dát desítku. Pivo dle výzkumů obsahuje všechno, co tělo potřebuje. Je tam tekutina, bílkovina, cukr, jsou tam vitamíny,' vysvětluje emeritní přednosta IKEM.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024