Opatření „Bezpečně u vody 2024“ v Libereckém kraji

KRAJ – Letošní ročník preventivního a bezpečnostního opatření u vodních ploch a toků jsme zahájili na Malé Skále.


Opatření „Bezpečně u vody 2024“ v Libereckém kraji

KRAJ – Letošní ročník preventivního a bezpečnostního opatření u vodních ploch a toků jsme zahájili na Malé Skále. 

Každoročně v letních měsících policisté věnují zvýšenou pozornost k vodním plochám a tokům. V průběhu letní sezóny budeme realizovat preventivní aktivity, při kterých se budeme snažit zvyšovat povědomí o pravidlech bezpečného pobytu u vody. Budeme také dohlížet na dodržování pravidel provozu na vodních cestách. V rámci kontrol se zaměříme nejen na vůdce malých plavidel, ale také na všechny, kdo se na vodních plochách a tocích pohybují. A nezapomeneme ani na bezpečnost osobního majetku či vozidel, které s sebou návštěvníci kempů, koupališť a dalších vodních ploch mají.

V pátek 28. června policisté z obvodního oddělení Železný Brod spolu s policistkou z oddělení tisku a prevence dohlíželi na bezpečnost návštěvníků Žluté plovárny u řeky Jizery v obci Malá Skála.

Policisté upozorňovali návštěvníky na rizika spojená s pobytem u vody, především ta, která ohrožují jejich životy a zdraví. Rekreantům také připomínali, aby si zabezpečili majetek proti krádežím. Souběžně s preventivními aktivitami probíhaly také kontroly osob pohybujících se na vodním toku, zda dodržují pravidla provozu. Při kontrolách byla mimo jiné s vůdci malých plavidel provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v krvi, pro zjištění, zda nebyl překročen zákonem povolený limit.

Oslovení návštěvníci obdrželi leták s preventivními radami, jak se bezpečně chovat u vody a drobné dárky ke zpříjemnění pobytu u vodních ploch.

Cílem opatření „Bezpečně u vody“ je především předejít nepříjemným událostem, které se mohou návštěvníkům přihodit v průběhu jejich pobytu u vody.



Dne 1.7.2024
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024