Poslední školní týden ve znamení „ZEBRY“

KRAJ - Na konci školního roku si žáci některých základních škol společně s policisty a členy BESIP týmu připomněli pravidla bezpečného chování.


Poslední školní týden ve znamení „ZEBRY“

KRAJ - Na konci školního roku si žáci některých základních škol společně s policisty a členy BESIP týmu připomněli pravidla bezpečného chování. 

Policejní preventisté se v průběhu tohoto týdne, v ranních hodinách, setkávali se žáky základních škol, aby si s nimi zopakovali důležitá pravidla silničního provozu, a to v rámci preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne.“ Ten je již tradičně realizován od roku 2007 zpravidla na začátku a konci školního roku a také v pololetí. Projekt je situován na účastníky silničního provozu a zejména na bezpečí chodců. Také policejní hlídky v celém Libereckém kraji zesílily svoji kontrolní činnost u přechodů pro chodce v blízkostech základních škol.

Policisté společně se zástupci BESIP týmu radili mladým školákům, které místo je vhodné pro přecházení pozemní komunikace, jak se mají správně rozhlížet a také doprovázejícím rodičům zdůrazňovali, že je nutné se svým ratolestem v tomto ohledu věnovat a nic nepodcenit, naučit je bezpečnou cestu do školy a zpět. Velká část žáků se do školských zařízení přepravuje automobily, proto se preventisté zaměřili i na rady v rámci jízdy ve vozidle a správného vystupování z něj.

Dětem nastává nejkrásnější období prázdnin a policisté si vzali za nutnost si s nimi popovídat i na téma bezpečného chování během letních radovánek, jako je správná jízda na kole, koloběžce či trávení volného času u vody. Nejmenším školákům se vysvětlilo, aby si hráli na vhodných místech, vždy mysleli na své bezpečí, aby mohli strávit prázdniny co nejpříjemněji a nestali se účastníky nehody či se jim nestalo nějaké zranění.

Odměnou za jejich pozornost jim byl malý dárek v podobě reflexního pásku a sešit s tématikou dopravní výchovy „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“.


28. 6. 2024
por. Bc. Dana Burešová, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Zoo Liberec

Hlavní zprávy