Okružní linka číslo 40 - rychlejší cesta do nemocnice

Liberecká nemocnice získala po osmi letech autobusovou linku číslo 40. Senioři oceňují pohodlí a časté spoje. Linka jezdí pracovní dny každých 20 minut, o víkendech v 30minutových intervalech.


Liberecká nemocnice se konečně dočkala svého autobusového spojení, které zdejší obyvatele žádali již osm let. Okružní linka číslo 40, která byla zahájena před necelým měsícem, sjíždí každý den desítky lidí. Cestující, a zejména senioři, oceňují pohodlí a časté spoje do nemocnice. Díky velkému stavebnímu zásahu při budování Centra urgentní medicíny se nemocnici naskytla příležitost mít trvalou zastávku v Husově ulici. Náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Žolc potvrzuje, že město se snažilo o zavedení takové linky již osm let.

Během pracovních dnů jezdí autobusová linka od 5.20 do 17 hodin a spoje jsou v průměru každých 20 minut. O víkendech a svátcích pak linka funguje v třicetiminutových intervalech od 12.30 do 17.30. Seniorka Eva nám sděluje, že díky nové lince již nemusí zatěžovat svoji dceru, která ji vozila do nemocnice, a dokáže vše zvládnout sama a pohodlně. Další zastávky nové linky zahrnují stanice Šaldovo náměstí, Nemocnice, Klášterní a Poliklinika.

Pro velký zájem cestujících byl jízdní řád linky rozšířen o večerní spoje po 19. hodině, které využívají především zaměstnanci nemocnice. Na druhou stranu, podle jedné z pracovnic transfúzního oddělení, stále mnoho zaměstnanců dojíždí ze vzdálenějších lokalit a upřednostňují osobní automobil. Toto řešení má však své úskalí ve zpoplatněných parkovacích místech u nemocnice, kde někteří hledají volná místa pro parkování.

Nová zastávka u nemocnice na Husově ulici je prozatím umístěna mezi vjezdem u porodnice a základnou záchranné služby. Po dokončení stavby Centra urgentní medicíny se zastávka přesune blíže k hlavnímu vchodu a bude vybavena přístřeškem a výhybně, aby nebránila projíždějícím vozidlům. Stavba nového pavilonu nemocnice byla zahájena loni na jaře a měla by být dokončena v roce 2026. Nicméně hejtman Libereckého kraje Martin Půta upozorňuje, že termín může být vzhledem k velikosti stavby odsunut.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Zoo Liberec

Hlavní zprávy